Elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtés, fűtőkábellel vagy fűtőszőnyeggel, az egyik legkedvezőbb áron telepíthető padló fűtési rendszer. A fűtőkábel (a fűtőszőnyegben is egy kisebbb átmérőjű fűtőkábel biztosítja a hőt) egy a teljes felületén egyenletes hővesztesre méretezett elektromos vezető, melynek a maghőmérséklete 40-45°C között alakul. Kettős tokozású, a külső burkolat a mechanikai sérülés ellen, míg a belső, a fűtőkábelt teljes hosszában lefedő alumínium tokozás az elektromásgneses sugarakat szűri ki, így használata során nem kell számolnia mágneses háttérsugárzásal.
Padlófűtési rendszerként ötvözi az elektromos rendszer kedvező telepítési költségét, az elektromos áram hőenergiává alakulásának 100% működési hatásfokát, és a hagyomásnyos vizes padlófűtési rendszer minden kényelmét, egyenletes meleget garantáló hőérzetét. 

Vezérlése minden esetben speciális, 16 Amper kapcsolására alkalmas szobatermosztátokon keresztül történik. Egy termosztát alap esetben 3600 Watt-nyi teljesítmény kapcsolására, szabályzására alkalmas.

A fűtőkábel és fűtőszőnyeg mellett, elsősroban kiegészítő fűtésként kínálunk elektromos fűtő filmet vagy más néven fűtő fóliát. Alacsonyabb fajlagos hőteljesítményével, elsősorban laminált padlófelületek megfűtésére, a lábfelől érzett hideg mérséklésére, kiküszöbölésére.


Az elektromos padlófűtés előnyei

Rendkívül magas működési hatásfok. A felhasznált elektromos áram gyakorlatilag teljes mennyisége hőenergiává alakul és megjelenik a padlóban fűtésként.

Főfűtési módként, és meglévő radiátoros vagy fal, illetve mennyezeti fűtési rendszer kiegészítő fűtéseként és jól használható.

Akár helységenként is külön szabályozható a fűtési hőmérséklet, a beépített fűtőkábel szakaszok és a szobatermosztátok számától függően.

A MAGNUM szoba termosztátjai alap felszereltségben szoba hőmérséklet és padló hőmérséklet érzékelővel szálítottak. Ennek köszönhetően kiválasztható, hogy a padló szinten mért hőmérséklet érték, vagy a szoba levegőjének mért hőmérséklete alapján történjen a fűtés működése.

Teljesen hangtalan üzemű, sem mozgó sem forgó alkatrészt nem tartalmaz. Fenntartási, üzemeltetési vagy karbantartási költségei nincsenek.
Egy átlagos ingatlan elektromos hálózatához, és annak élettartamáshoz hasonlítva, a fűtőkábelek és fűtőszőnyegek esetében legalább 50-60 év élettartamban gondolkodhat, mely elvárást csak megerősít, a gyártó beltéri fűtőkábelre és fűtőszőnyegre ajánlott ÉLETHOSSZIG tartó garanciája.
Jól párosíthatók az elektromos fűtési rendszerek napelemmel, mely megoldással még gazdaságosabbá teheti a fűtését, illetve csökkentheti annak költségeit.
A MAGNUM termékek gyártása teljes mértékben megfelel a legszigorúbb európai minőség-ellenőrzési szabványoknak, melynek köszönhetően kiemelkedően hosszú élettartammal rendelkeznek.

 

FONTOS. A közgondolkodással ellentétben, a konvekciós fűtés esetében a szállópor mértéke nagyobb, mint az alacsony fűtési hőmérsékletű padlófűtési rendszereknél (35-45°C), ezért rendszereink jól használhatók olyan helyeken, ahol a pormentes, tiszta környezet elvárás, mint kórházak, egészségközpontok, óvodák, stb.
 


Termékek

3 termékcsaládunk érhető el ebben a kategóriában:

Mindhárom termékcsalád rendelhető a korszerű és intelligens vezérlésű MAGNUM X-Treme Control vagy Intelligent Control digitális óratermosztáttal. Amennyiben nem elvárás a termosztát prodramozhatósága, választhatja a MAGNUM S-Control termosztátot is.
 


MAGNUM Mat fűtőszőnyeg

A MAGNUM Mat egy egyedi kialakítású, szőnyeg jellegű padlófűtési rendszer, mely elsősorban a már kialakított aljzatú padlók, illetve a meglévő padlóburkolatok felületére kerül rögzítésre, így a már burkolt helységek padlófűtése akár utólag is megvalósítható. Mindössze 4 mm vastag, és a csemperagasztó rétegbe, vagy önterülő aljzatkiegyelítőbe is lefektethető, vésés és bontás nélkül.

A fűtőszőnyeg egy 125/150 Watt/m2 egységnyi hőteljesítményre méretezett kiosztású, 3,5 mm vastagságú fűtőkábel, mely gyárilag egy üvegszálas hálóra felszerelt. A jellemzően 50 cm szélességű tekercsben szállított szőnyeg üveghálója a telepítés során tetszés szerint szabható, míg a kábel hajlítható.
 


MAGNUM Cable fűtőkábel

A MAGNUM Cable egy 7 mm vastagségú elektromos fűtőkábel, mely az aljzatbetonba való telepítésre került kialakításra. Fajlagos telepítési költsége mintegy fele a MAGNUM Mat beltéri fűtőszőnyegének, de telepítése során minden esetben legalább 5-6 cm vastagságú betonrétegbe szüksges telepíteni. A lefektetett kábelek közti távolság határozza meg a négyzetméterre számított fűtési teljesítményt. Ezzel biztosítva lehetőséget nagyobb fűtési kapacitás (gyorsabb reakcióidő, magasabb hőmérséklet), vagy ellenkezőleg, alacsonyabb kapacitás (állandó, vagy alacsonyabb hőmérséklet) kialakítására.

A gyakorlatban három fajlagos teljesítményben áll beltéri MAGNUM fűtőkábel rendelkezésre. 10/17/30 W/m teljesítményben. Ezekkel a teljesítményekkel és a kábelhurkok egymástól való távolságának a megválasztásával, 60-70 Watt/m2-től, akár 500 Watt/m2 teljesítményig van lehetőség fűtési vagy fagymentesítési kapacitást beltéri elektromos fűtőkábel felhasználásával telepíten.
 


MAGNUM Foil fűtőfóliaMAGNUM Foil

A fa-, parketta és laminált padlók egyre szélesebb körben alkalmazott padlóburkolat megoldások. Ezen melegburkolatok fűtésére kínál megoldást, a magas minőséget képviselő MAGNUM Foil fűtőfólia.
Közvetlenül a fa vagy laminált padlóburkolat alá telepíthető. Rendkívül vékony fűtőberendezés (mindössze 3 mm), vezérlése digitális termosztáttal és padlószenzorral történik, így a felfűtés a teljes felületen egyenletesen jelentkezik.

Padlófűtés Varázsló

Kezdés
Konfigurál