Kültéri elektromos felületfűtési rendszerek

MAGNUM Kültéri felületfűtési rendszerek

Teraszok hidegburkolatának, garázs vagy gyalog bejárók útfelületének, kórházak, mentőállomások, irodaépületek, parkolóházak feljáróinak vagy lehajtóinak esetében indokolt a téli csapadék leolvasztása és a csúszás veszélyes felületek időszakos fagymentesítése.
A MAGNUM komplett kültéri fűtőrendszereinek (fűtőkábel vagy fűtőszőnyeg, érzékelők és kültéri termosztátok) köszönhetően, nem kell többé tartania a hideg, havas-jeges téli körülményektől.
A gyakorlatban a felhasználók üzemeltetnek autmatikus működésű rendszereket, ahol a nedvesség és hőmérséklet érzékelő alapján egy termosztát automatikusan kapcsolja a fűtési teljesítményt. Alacsonyabb telepítési költségigény vagy költséglehetőség esetén, a beépített felületfűtési teljesítmény be- és kikapcsolása, manuálisan a rendszer áram alá helyezésével, a felhasználó feladata.

Kültéri felület fűtés esetén, a burkolat felszínétől való távolság és a reakció idő tartamával szembeni elvárástól függően, 240-320 Watt/m2 fűtési teljesítmény kapacitás beépítése szükséges. A pontosabb méretezés érdekében kérjük keresse kollégánkat. 

 


Termékek

3 termékcsaládunk elérhető ebben a kategóriában:


MAGNUM Outdoor Cable kültéri fűtőkábel

Főleg nagyobb kültéri felületekre, mint a rakodóterületek, kocsibejárók vagy parkolók felhajtói, melyek hó- és jégmentesítése,

a vezetés biztonságának garantálása miatt szükséges.
A MAGNUM kültéri fűtőkábel közvetlenül, a beton megerősítéséhez használt szerelőrácshoz erősíthető. Aszfaltba való telepítéskor célszerű a fűtőkábelt egy vékony betonrétegbe tenni, majd arra fektetni a szükséges aszfalt réteget, vagy rétegeket. Térkő alá való telepítés során a fűtőkábel a térkő alatti homokba vagy apró szemcse méretű zuzott kő régetbe kerül rögzítésra.
Míg kültéri csemperagsztóba rögzített hideg burkolat esetén, a 30 W/m teljesítményű kábelek hőteljesítménye csak ritka esetekben indokolt. Ebben az esetben a fűtőkábelnek a hidegburkolat felszínéhez való fizikai közelség miatt akár a 150 Watt/m2 tejesítményű normál beltéri elektromos fűtőszőnyeg is kielégítő hó- és jégolvasztási teljesítményt biztosít.

A MAGNUM Outdoor Cable kültéri elektromos fűtőkábel 30 Watt/méter egységnyi hőteljesítménnyel készül. Kettős tokozású, ahol a külső tok egy magas hőállóságú burkolat, mely a mechanikai sérülések ellen véd és a frissen öntött aszfalt 170-180°C-os hőmérsékletének is ellen áll. Míg a belső alumínium tokozás a fűtőkábelek elektromágneses sugárzását szűri ki, az ellen nyújt védelmet.
 


MAGNUM Outdoor Mat kültéri fűtőszőnyeg

A kültéri fűtőszőnyeg elsősorban járdák és kocsibejárók, illetve kisebb kültéri útfelületek fűtésére lett kialakítva. Az ún. fűtőszőnyegben használt fűtőkábel hurkok távolsága egy rögzítő szalag párral kerül rögzítésre, 300 Watt/m2 egységnyi hőteljesítményt biztosítva. A rögíztő szalagok igény esetén szabadon vághatók, a fűtőkábel pedig hajlítható.
Telepítése a rögzített hurok távolságnak és az 50 cm-es rögzített szélességnek köszönhetően rendkívül gyors és egyszerű, egyedül arra kell figyelni, hogy a fűtőkábel nem vágható, és telepítéskor a kábel szakaszok egymást nem keresztezhetik, egymásra nem fektethetők.
 


MAGNUM Outdoor Control kültéri fűtés vezérlés

Ebben a csoportban kültéri kapcsoló szekrények, termosztátok és érzékelők találhatók, melyek akár egyedileg is összeválogathatók, az igényeknek megfelelő és hatékony működés érdekében. A kimondottan kültérre kifejlesztett érzékelők, egy időben, nem csak a hőmérsékletet, de a nedvesség jelenlétét is mérik. Ennek köszönhetően a rendszer működése nagy pontossággal beállítható és kizárólag a tényleges igényeknek megfelelően indítható.
 

Padlófűtés Varázsló

Kezdés
Konfigurál